Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą

Ciasta
15.04.2019 21:44
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą

Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/3 szklanki cukru pudru 160 g masła 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 500 g rabarbaru 200 g truskawek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru Beza: 5 białek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia i cukier puder. Jeśli macie ochotę na truskawkowo – rabarbarowy mix na kruchym cieście z lekką bezą (pianką) to zapraszam 🙂 To też może Cię zainteresować: → Szarlotka z bezą (pianką) → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie rozsmarowujemy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 30 minut. Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami → Pleśniak z truskawkami Dodajemy przekrojone na pół truskawki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i cukier puder. W połowie ubijania stopniowo dodajemy cukier (po łyżce) i ciągle ubijamy, aż piana będzie sztywna, gęsta i błyszcząca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oryginalnysmak.pl/kruche-ciasto-z-rabarbarem-truskawkami-i-beza/