Jajka faszerowane śledziem Składniki: 6 jajek 3 filety śledziowe a la Matias pół pęczku koperku 3 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% czosnek granulowany lub 1 posiekany ząbek pieprz Natomiast jeden filet śledziowy kroimy w cienkie paski, które posłużą nam na koniec do dekoracji. Jajka faszerowane śledziem będą świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie, czy poczęstunek dla gości. Oczywiście na początku jajka gotujemy na twardo i obieramy. Każde z nich przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Każde z nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Dziś oderwiemy się trochę od słodkości, ale pozostajemy dalej w klimacie wielkanocnym 😀 Z koperku odkładamy kilka małych gałązek do dekoracji, a resztę siekamy drobno.