Babka pomidorowa - wege

Weronika
Ciasta
15.04.2019 8:38
Babka pomidorowa - wege

Super smakuje z polewą czekoladową!1 szklanka krojonych pomidorów z puszki1 banan1/2 szklanki oleju1/2 szklanki ksylitolu/cukru2 szklanki mąki orkiszowej jasnej1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka imbiruszczypta solicukier puderPrzygotowanie: Dzięki kwaśnym pomidorom ciasto rośnie jak szalone jak zapewnia autorka przepisu Marta Ciasto robiłam już kilkakrotnie, początkowo piekłam je w keksówce, a wielkanocna pora natchnęła mnie, by upiec je w formie babki. piekarnik nagrzać do 180*C do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę (nie puszkę) pomidorów, banan, cukier i zmiksować na gładki, gęsty, puszysty krem w osobnej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych wlać mokre i bardzo krótko wymieszać ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia piec 45 minut do zrumienienia studzić na kratce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/04/babka-pomidorowa.html