ciasto przygotuj wg bazowego przepisu z bloga wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę delikatnie podsypaną mąką i powtórnie zagnieć podziel na 7 części (po około 150 g), następnie każdą z nich na kolejne 3 i uformuj wałeczki. Przykryj ściereczką kuchenną i odstaw do wyrośnięcia wyrośnięte chałki posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem i wstaw do nagrzanego piekarnika piecz w 180*C 20-23 minuty do zrumienienia po wyjęciu z piekarnika studź na kratce SMACZNEGO ! Polecam!500 g mąki orkiszowej jasnej 630200 ml mleka30 g drożdży75 g masła1/2 łyżeczki soli2-3 łyżki miodu/cukru2 łyżki mleka+1 żółtkoPrzygotowanie:
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/04/mini-chaki-wielkanocne.html