Ciasto – 1 jajko – 200 ml mleka bez laktozy – 250 g mąki orkiszowej – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli Farsz – 250 g jarmużu- 1 ząbek czosnku – 1 mała cebula- garść orzechów włoskich- około 200g sera feta – starta gałka, sól i czarny pieprz do smaku- 1 łyżka masła lub oleju Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na luźne gładkie ciasto ( Jeśli ciasto będzie za grube dodać trochę mleka, jeśli za luźne dodać trochę mąki ). Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posiekane orzechy. Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Usuwamy grube nerwy liściowe, a liście drobno kroimy. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/dania-wegetarianskie/nalesniki-z-jarmuzem/