Składniki : – 500 g śliwek węgierek – 350 g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 g cukru – 150 g masła (zimnego) lub margaryny – 1 jajko – 1 budyń śmietankowy (oraz dodatkowo 500 ml mleka i 2 łyżki cukru) – 1 łyżka cukru wanilinowego – cukier puder do posypania Przygotowanie: Zimne masło z mąką i proszkiem do pieczenia oraz cukrem miksować mieszadłem miksera planetarnego lub siekać składniki na stolnicy. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto łącząc składniki w jednolitą kulę. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Śliwki przekroić na pół, usunąć pestki. W …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/kruche-z-budyniem-i-sliwkami/