Ciasto cytrynowiec!

Asia
Ciasta
31.03.2019 14:46
Ciasto cytrynowiec!

Składniki: Masa serowo-cytrynowa: - 500 g twarogu sernikowego np. z wiaderka - 3 łyżki cukru pudru - 2 łyżki soku z wyciśniętej cytryny - 2 galaretki cytrynowe - 350 ml wrzącej wody Masa śmietanowo-cytrynowa: - 700 ml śmietanki łowickiej UHT z zakrętką 36% - 2 łyżki cukru pudru - 1 galaretka cytrynowa - 200 ml wrzącej wody Masa śmietanowa: - 300 ml śmietanki łowickiej UHT z zakrętką 36% - 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: - 200 g herbatników maślanych - 2 galaretki cytrynowe - 500 ml wrzątku Ciasto cytrynowiec (bez pieczenia) - przepis krok po kroku Wykonanie: Masa serowo-cytrynowa: Dwie galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy do momentu aż będą tężejące. Ubija się fenomenalnie, a co ciekawe można ją bez problemu nawet ubić w słoiku do bitej śmietany! Śmietankę z mleczarni Łowicz możecie kupić w każdym większym sklepie. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i gdy będą tężejące wylewamy nimi herbatniki tworząc kolejną warstwę. Wylewamy na nią gęstą masę (jeżeli byłaby rzadka, to musimy odczekać chwilkę aż chwilkę stężeje), wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników. Chciałabym Wam zaprezentować genialne ciasto CYTRYNOWIEC na herbatnikach (bez pieczenia), który dosyć, że pięknie się prezentuje, to jeszcze lepiej smakuje. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z wyciśniętej cytryny. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ciasto cytrynowiec składa się z masy serowo-cytrynowej, śmietankowo-cytrynowej oraz śmietankowej. Do mojego ciasta cytrynowiec użyłam śmietanki łowickiej UHT z zakrętką 36%. Masa śmietankowo-cytrynowa: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/ciasto-cytrynowiec-bez-pieczenia/