Sałatka makaronowa z tuńczykiem Składniki: - 200 g małych świderek (lub innego makaronu) - 4 ogórki kiszone - 4 jajka - 1 puszka kukurydzy - 2 puszki tuńczyka (340 g) - 4 łyżki majonezu - 2-3 łyżki śmietany 18% - pieprz - sól Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Jeśli nie jesteście fanami tuńczyka możecie wykorzystać inną rybkę np. wędzoną makrelę lub wędzonego na ciepło tuńczyka. Pyszna, sycąca i idealna na kolację, a następnego dnia świetnie sprawdzi się do pudełka do pracy lub na lunch do szkoły. Ogórki i jajka kroimy w kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Tym razem sałatka makaronowa z tuńczykiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/salatki-i-surowki/salatka-makaronowa-z-tunczykiem