HALIBUT POD CHRUPIĄCĄ PIERZYNKĄ

Beata
Obiad
25.03.2019 10:12
HALIBUT POD CHRUPIĄCĄ PIERZYNKĄ

Składniki: - 400 g halibuta (filet) - 4-5 łyżek bułki tartej - 30-40 gram masła - 2 ząbki czosnku - świeża natka pietruszki - płatki migdałów - sól - pieprz - sok z cytryny - starta mozzarella 1. Rybkę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, wyciągnęłam ości, oprószyłam z obu stron solą i pieprzem i skropiłam sokiem z cytryny. Przestudzone przelałam do miseczki, dodałam bułkę tartą, przepuszczony przez praskę czosnek i wymieszałam, dodałam posiekaną natkę pietruszki, płatki migdałów i startą mozzarellą, oraz troszkę soli i wymieszałam. Pierzynkę zrobiłam z tego co znalazłam w domu czyli: masło, bułka tarta, płatki migdałów, natka pietruszki, czosnek i mozzarella. 3. Rybkę pokroiłam na porcje, naczynie żaroodporne (dno) wysmarowałam masłem, ułożyłam rybę i wyłożyłam na nią naszą pierzynkę. Dziś mam dla Was przepis na pyszną rybkę - Halibuta pod chrupiącą pierzynką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/03/halibut-pod-chrupiaca-pierzynka.html