MASŁO KOKOSOWE Z NERKOWCAMI I KAKAO

Przekąski

21.03.2019 8:21

MASŁO KOKOSOWE Z NERKOWCAMI I KAKAO

Do smarowania kanapek, owsianki, placków czy naleśników Print Recipe Pin Recipe Prep Time 20 mins Ingredients 2 szklanki nerkowców 2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 łyżczki soli 4 łyżki kakao 2 łyżki cukru kokosowego Instructions Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć blachę do pieczenia papierem, wysypać nerkowce i piec ok 10 minut mieszając, aż się ładnie zarumienią ( trzeba uważać, żeby się nie spiekły za bardzo) Rozgrzać dużą patelnię, wsypać wiórki i na wolnym ogniu lekko je podprażyć mieszając aż się zrumienią. Nie doczytałam w przepisie, że Sara polecała trzymać je w temperaturze pokojowej ( do miesiąca) i wstawiłam mój słoik do lodówki – masło stwardniało i jest bardziej do krojenia nawet niż smarowania ale mi to nie przeszkadza poza tym pod wpływem ciepła z jedzenia jednak mięknie. Przepis wypróbowałam kilka dni po jego opublikowaniu i nie zawiodłam się – pyszna mieszanka z wiórków kokosowych, prażonych nerkowców z dodatkiem kakao i cukru kokosowego. Masło kokosowe z nerkowcami i kakao Masło z prażonych wiórków kokosowych i nerkowców z dodatkiem kakao i cukru kokosowego. Sara nazwała ten przepis krócej Bali butter ale ja nigdy na Bali nie byłam więc mi się z tym miejscem nie kojarzy. Do płynnych wiórków dodać nerkowce i dalej miksować aż całość będzie gładka i płynna ( zależy od blendera ale może potrwać to i z 10 minut lub dłużej) Kiedy zobaczyłam przepis to masło kokosowe z nerkowcami i kakao na blogu My new roots od razu wiedziałam, że bardzo szybko muszę go wypróbować.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2019/03/maslo-kokosowe-z-nerkowcami-i-kakao/