Biszkopt, który zawsze wychodzi – przepis podstawowy

Karol
Ciasta
12.03.2019 17:12
Biszkopt, który zawsze wychodzi – przepis podstawowy

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Biszkopt – przepis podstawowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Wiele osób mnie pyta o przepis na biszkopt, a że okazja ku temu była bo robiłem tort urodzinowy, to dzielę się z Wami przepisem na biszkopt, który zawsze wychodzi. Raz tylko mi nie wyszedł, tzn. wyszedł z piekarnika, jak w jakimś napadzie twórczego polotu i roztargnienia, nie wiem czemu ale dodałem do środka mleko. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami wsypujemy do masy mieszając na bardzo niskich obrotach lub najlepiej łyżką. Uderzamy ciastem o podłogę spuszczając formę z ok. 1 m. na ziemię. Potrzebne składniki 5 jajek 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Normalnie w przepisach jest chyba ten sam stosunek cukru i maki, ja jednak wolę ciut mniej tego cukru dać. Sposób wykonania Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Jest bardzo dobry, puszysty, ale jednocześnie dość zwarty i nie kruszy się zbytnio przy krojeniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi-przepis-podstawowy/