BABKA KAKAOWO ORZECHOWA NA BIAŁKACH

Iwona
Ciasta
08.03.2019 18:48
BABKA KAKAOWO ORZECHOWA NA BIAŁKACH

Babka była bardzo smaczna co widać na zdjęciu, zanim się obejrzałam został Mi tylko kawałek do zdjęć ;) Składniki na jedną foremkę keksową półokrągłą (rynienkę): Składniki na jedną foremkę keksową półokrągłą (rynienkę): - 5 białek z jajek (mogą być rozmrożone) - 1/2 szkl cukru - 1 szkl mąki pszennej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 czubate łyżeczki kakao - 5 czubatych łyżeczek masła orzechowego - 1/3 szkl oleju - garść żurawiny suszonej (niekonieczna) polewa czekoladowa: - 5 łyżeczek cukru - 15 g masła - 1 łyżka zimnego mleka - 2 czubate łyżeczki kakao - orzechy grubo pokrojone do posypania po wierzchu Ciasto pieczemy 180 stopniach przez około 35-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy! ) Ciasto pieczemy 180 stopniach przez około 35-40 minut do tak zwanego suchego patyczka (drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy! ) Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto i obsypujemy orzechami. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy wystudzone ciasto i obsypujemy orzechami. 2. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i wlewamy olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/03/babka-kakaowo-orzechowa-na-biakach.html