-garść roszponki-50 g sera białego bez laktozy-garść ziaren słonecznika-4 pomidorki koktajkowe/truskawkowe/śliwkowe-1 kromka chleba tostowego-1 łyżka tartego sera grana padano-4 czarne oliwki-4-5 kaparów-1 łyżka oliwy z oliwek-1 łyżka ketchupu-1/2 łyżeczki octu Przygotowanie: Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i przekładamy je do miseczki. Ketchup, musztardę, ocet winny oraz 2 łyżki oliwy z oliwek mieszamy razem. Skrapiamy go pozostałą oliwą z oliwek, dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory oraz pokruszony ser typu greckiego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/salatka-z-roszponka/