Kotleciki z ryżem i warzywami

Alina

Obiad

08.03.2019 10:19

Kotleciki z ryżem i warzywami

300 gram mięsa mielonego 50 gramów ryżu 100 gramów papryki w strąku 100 gramów pieczarek 100 gramów cebuli 1/4 szklanki wody lub bulionu Ulubione przyprawy tutaj sól, pieprz ziołowy, papryka wędzona, czosnek, Ryż ugotować, ale można też wykorzystać ryż który pozostał z poprzedniego obiadu. Z gotowej mieszanki zwilżonymi dłońmi formujemy kotleciki (ok. 8 sztuk), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2019/03/kotleciki-z-ryzem-i-warzywami.html