Quesadilla ze szpinakiem i fetą

Katarzyna
Obiad
03.03.2019 18:10
Quesadilla ze szpinakiem i fetą

Smażyć na małym ogniu na suchej patelni z jednej strony kilka minut, a następnie przerzucić na drugą. Aby farsz podczas przerzucania na drugą stronę nie wyciekł, najlepiej przyłożyć płaski talerz wielkości tortilli, przycisnąć i cały czas trzymając odwrócić na drugą stronę. Na tortilli ułożyć 4 plasterki sera, farsz i ponownie 4 plasterki mozzarelli. Ułożyć ponownie delikatnie na patelni i powtórzyć smażenie kilka minut. 1 opakowanie szpinaku mrożonego ok 400 gram 1 mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano sól do smaku Najlepiej pokroić ją na 8 części (tak samo jak pizzę). Odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Gotową, zarumienioną z obydwu stron przełożyć na talerz i lekko ostudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2019/03/quesadilla-ze-szpinakiem-i-feta.html