Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej Radix-Bis 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju ok. 10 szt. pomidorów suszonych Radix-Bis 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Kolejno dodajemy pokrojone pomidory suszone, a na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. W misce mieszamy składniki suche: mąkę ryżową z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i solą. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Następnie do składników mokrych dodajemy składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek.