Na blogu są już pączki z tego przepisu, ale z lukrem kakaowym i dodatkiem rumu. Na lukier: sok z 1/2 cytryny 1 łyżka wody 6 łyżek cukru pudru Właściwie to miałam nie pisać tego posta, ale pączusie tak ładnie wyszły na zdjęciu, że zdecydowałam się odświeżyć przepis :) Składniki: 500 g. Dodatkowo: marmolada lub powidła na nadzienie olej do smażenia Wykonanie: Cieple mleko wlać do miseczki, wkruszyć drożdże i dodać łyżeczkę cukru. 2 łyżki cukru +1 łyżeczka 3 żółtka 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1 łyżka spirytusu Wyrobić mikserem z hakami, dodać spirytus i na koniec olej. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Gotowe pączki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Sok z cytryny wycisnąć do miseczki, dodać łyżkę wody. Wymieszać i odstawić na około 20 minut żeby drożdże urosły.