Stek w śmietankowym sosie z grzybami

Malgorzata
Obiad
19.02.2019 9:46
Stek w śmietankowym sosie z grzybami

Stek w śmietankowym sosie z grzybami (4-5 porcji) Składniki: 600 g steka pokrojonego w większą kawałki 1 łyżka oleju roślinnego 3 ząbki czosnku, posiekanego 250 g grzybów pokrojonych w grube plasterki lub w ćwiartki 1/3 szklanki białego wina 1 szklanka śmietanki 36% ½ szklanki startego parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Dziś zapraszam na steka z grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem parmezanu. Rozgrzej średnią patelnię na większym ogniu, dodaj olej i kawałki steka i obsmaż krótko do ładnego zarumienienia z każdej strony. W takich chwilach niezastąpiony jest stek, gdyż robi się go dosłownie w kilka chwil. Są takie dni, w których ostatnie na co mam ochotę to stanie przy garach. Dodaj białe wino i gotuj, aż prawie odparuje i następnie dodaj śmietanę, parmezan, zioła i dopraw solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/stek-w-smietankowym-sosie-z-grzybami-creamy-steak-with-mushrooms/