Moja specjalność – wegańskie pierożki 4 porcje (1 ma ok. 600 kcal) czas przygotowania: ok. 40 minut koszt: 5,40 zł (za 1 porcję) Składniki: farsz: 1.5 kg kapusty kiszonej 100 g szpinaku 325 g tofu (najlepiej wędzonego) garść grzybów suszonych 2 marchewki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy 1 łyżka cukru lub syropu klonowego imbir, sól, pieprz do smaku ciasto: 400 g mąki pszennej 240 ml ciepłej wody Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania farszu. Absolutely must have in my home – vegan dumplings! 4 servings (1 has 600 kcal) time of preparation: 40 minutes Ingredients: stuffing: 1.5 kg of sauerkraut 100 g of spinach 325 g of tofu (preferably smoked) a handful of dried mushrooms 2 carrots 4 tablespoons of soy sauce 2 tablespoons of oil 1 tablespoon of sugar or maple syrup ginger, salt, pepper to taste cake: 400 g of wheat flour 240 ml of warm water Instructions: Start with the preparation of stuffing. Then divide into 4 parts and each roll out, and then cut. Put the stuffing, wrap and cook in salted water (with the addition of oil) for about 2-3 minutes. Następnie dzielimy na 4 części i każdą rozwałkowujemy, a następnie wykrajamy ciasto na pierożki. Moja specjalność – wegańskie pierożki Absolutne must have w moim domu – pierogi wegańskie! Faszerujemy, zawijamy i gotujemy w osolonej wodzie (z dodatkiem oleju) przez ok. 2-3 minuty.