;) około 800-900 g mięsa mielonego wieprzowego 2 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 2 małe jajka przyprawa do mięsa mielonego 1-2 łyżki bułki tartej 400-500 g pieczarek kilka cienkich plastrów surowego boczku sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę. Na blacie rozkładamy większy kawałek folii spożywczej (ja rozłożyłam dwa pasy na tzw zakładkę). Rozprowadzamy na niej mięso mielone, formując zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi niezbyt gruby prostokąt (mniej więcej 35×40 cm). Udostępnij Zapisz Pieczeń z mielonego mięsa z pieczarkami może być fajną alternatywą dla pieczeni rzymskiej. Na wierzchu rozkładamy pokrojone na pół plasterki boczku. Najtrudniejszy moment to zwinięcie rolady i przeniesienie jej do formy, ale wierzę, że sobie pięknie z tym poradzicie:) Doprawiamy solą oraz pieprzem i cały czas mieszając, smażymy aż jajo się zetnie. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz 1 jajko. Pieczeń wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60-70 minut.