Walentynkowe serduszka drożdżowe

Karol
Ciasta
11.02.2019 13:31
Walentynkowe serduszka drożdżowe

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Walentynkowe serduszka drożdżowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 50 g drożdży świeżych 250 ml mleka 80 g cukru 120 g masła pół łyżeczki soli ekstrakt waniliowy Nadzienie: Wersja 1 – dowolny dżem owocowy gęsty Wersja 2 – masło orzechowe Wersja 3 – starta na tarce czekolada Wersja 4 – łyżka cukru (łyżka cynamonu i masło) Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy koło 30-35 min. w temperaturze 180 stopni. Do miski wsypujemy sól, przykrywamy mąką dolewamy masę z jajek, roztopione ostudzone masło i rozczyn drożdżowy, dolewamy też kilka kropel ekstraktu. Rulon składamy na pół, Rozcinamy do 3/4 długości i rozkładamy w kształt serca. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Sposób wykonania Przygotowujemy rozczyn z mleka, łyżki cukru, 1 łyżki mąki i drożdży. Serduszka drożdżowe świetnie się na taka okazję nadają. Ja zrobiłem z dżemem różanym, czekoladą oraz z cukrem i cynamonem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/walentynkowe-serduszka-drozdzowe/