Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT

Martyna
Ciasta
31.01.2019 22:41
Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT

Składniki na formę 20 x 25: – 300g jogurtu naturalnego – 140g mąki owsianej (np. bezglutenowej) – 150g gorzkiej czekolady – 40g oleju kokosowego – 30g erytrolu (lub innego cukru) – 2 banany – 1 garść orzechów włoskich, posiekanych na kawałki – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji: 2 garści połówek orzechów włoskich Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na formę wyłożoną papierem do pieczenia przelewamy gotową masę, na wierzch wykładamy połówki orzechów włoskich i pieczemy przez 30-40 minut (zależy czy chcecie, by ciasto było bardziej lub mniej wilgotne). Przepis na ok. 12 kawałków, jeden zawiera: 196 kcal, B: 4g, T: 12,5g, W: 17g. Chwile temu wstawiłam przepis na ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake, a dziś stawiam na zdrowe brownie. W rondelku, w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę połamaną na kawałki wraz z olejem kokosowym, studzimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/owsiane-brownie-orzechami-wloskimi-fit/