Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: - 16 płatów makaronu - oliwa z oliwek - 200 g starta mozzarella Warstwa mięsna: - 400 g mięsa mielonego z indyka - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 400 g passaty pomidorowej - suszone oregano - sól - pieprz Warstwa ze szpinakiem: - 400 g świeżego szpinaku - 1 opakowanie sera feta - 1 ząbek czosnku 1. 4. Na spodzie naczynia posmarowanego oliwą układamy 4 płaty makaronu, na to porcję usmażonego mięsa z sosem, oraz pomiędzy porcję ze szpinaku. Jak szpinak zrobi się miękki, wyłączamy gaz i wkruszamy do niego ser feta, mieszamy drewnianą łyżką aż składniki w miarę się nam połączą. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz mięso mielone. 3. Na drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju lub masła, wrzucamy czosnek przepuszczony przez praskę, oraz umyty, pokrojony w paski szpinak. Czynność z nałożeniem mięsa, szpinaku (tym razem już całego) powtarzamy, posypujemy serem i nakładamy kolejne cztery płaty makaronu. Nie mógł się zdecydować z czym zrobić lazanie, więc połączyłam te dwa składniki i wyszła taka w dwóch smakach. Jest dwu smakowa, bo synowi zamarzył się i szpinak i mięso.