- 600 g polędwiczki wieprzowej - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - 500 -600 ml bulionu - 2-3 łyżki śmietany 18% - papryczka chili - 2 łyżki octu winnego - kasza (gryczana, jęczmienna – jaką lubisz) - boczniaki królewskie - sól - pieprz - estragon - olej rzepakowy Polędwiczkę umyj, oczyść z błonek, następie pokrój w plastry. Gdy polędwiczki będą już miękkie, dodaj oczyszczone, pokrojone kawałki boczniaków (ja kroję grzyby w duże kawałki – są fantastyczne). Papryczkę chili pokrój w ilości takiej jaką lubisz ostrość dania i dodaj do sosu. Cebulę drobno posiekaj i z odrobiną soli podsmaż do momentu jej zarumienienia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/01/27/poledwiczki-wieprzowe-z-kasza-i-boczniakami-krolewskimi/