MUSZLE MAKARONOWE ZE SZPINAKIEM I FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM

Beata
Obiad
23.01.2019 10:30
MUSZLE MAKARONOWE ZE SZPINAKIEM I FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki: - muszle makaronowe u mnie 25 sztuk - 250 g świeżego szpinaku - 270 g sera feta - 2 ząbki czosnku - pieprz - 1 łyżka masła do smażenia - 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sos: - 400 g passaty pomidorowej - 1 ząbek czosnku - 1 cebula szalotka - 1/2 łyżeczki suszonego oregano - 1/2 łyżeczki suszonej bazylii - szczypta cukru trzcinowego - sól W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy do niego pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, który ja pokroiłam w paski. przepis na pyszne muszle faszerowane szpinakiem i fetą, zapieczone w sosie pomidorowym. 5. Całość zapiekamy w 180 stopniach około 15 - 20 minut + 5 minut na funkcja grill. Muszle makaronowe ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Dzień dobry :-) 4. Kulki mozzarelli kroimy na pół i układamy na farszu w naszych muszlach. Dodatkowo: - mini kulki mozzarelli - oliwa do wysmarowania naczynia 1. Muszle gotujemy aldente.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/01/muszle-makaronowe-ze-szpinakiem-i-feta.html