Surówka z czerwoną kapustą, kaki, jabłkiem i marchewką

Justyna
Sałatki
22.01.2019 1:10
Surówka z czerwoną kapustą, kaki, jabłkiem i marchewką

Sami się przekonajcie, korzystając z poniższej receptury! SKŁADNIKI: - 1/4 niedużej czerwonej kapusty - 2 marchewki - 2 zielone jabłka Granny Smith (sok z cytryny) - 1 kaki - 3 łyżki rodzynek - 3 łyżki pestek dyni - 1 garść listków kolendry SKŁADNIKI NA DRESSING: - 5 łyżek oleju rzepakowego - 1 Co prawda, zestawienie poszatkowanej kapusty czerwonej, tartej marchewki i zielonego jabłka z kaki, rodzynkami, pestkami dyni oraz kolendrą nie należy do rozwiązań inspirowanych kuchnią staropolską, niemniej jednak całość skropiona bardzo interesującym dressingiem z dodatkiem serka śmietankowego smakuje naprawdę wyjątkowo i doskonale sprawdzi się jako dodatek do tradycyjnego obiadu. czubata łyżka puszystego serka śmietankowego - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka octu winnego białego - 1 łyżeczka miodu - sól, świeżo mielony pieprz 20 min. 5 min. 6 porcji PRZYGOTOWANIE: - W wysokim naczyniu lub młynku umieszczamy wszystkie składniki sosu, a następnie biedujemy je aż uzyskamy dressing o jednolitej konsystencji. To innowacyjne urządzenie pozwala w bardzo krótkim czasie, zamienić nasze warzywa i owoce na równiutkie paseczki, kosteczkę lub plasterki w kilku dowolnie wybranych rozmiarach – dając tym samym możliwość wykonania, naprawdę pięknie prezentujących się dań. Szatkownica jest niesamowicie ostra, dlatego należy ostrożnie się z nią obchodzić tj. zawsze używać, będącego elementem zestawu, uchwytu do tarcia, który zresztą jest świetnie zaprojektowany i bardzo dobrze się sprawdza. Niemniej jednak jeśli szukacie pomysłu na jakąś ciekawą kompozycję, którą moglibyście podać na przykład do mięsa przygotowanego według receptury Waszej Babci to mam dla Was naprawdę smakowitą propozycję! - Marchewkę, kaki i jabłko ścieramy na szatkownicy (jabłko skrapiamy obficie sokiem z cytryny).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://justasalad.pl/nowoczesna-babula/