Składniki: - Herbatniki ok 17 sztuk - Biszkopty podłużne opakowanie 200 g - Mascarpone 250 g - Śmietanka 36 % 400 ml - Ananasy krojone puszka - Cukier puder 2 łyżki - Żelatyna łyżka - Woda 30 ml - Wiórki kokosowe 50 g Przygotowanie: Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału Na koniec przełożyć pozostałą część masy bez ananasów i równomiernie rozsmarować. Do pozostałej większej części masy powoli wlewać płynna ale przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Do miski przełożyć śmietankę, mascarpone oraz cukier puder. Ananasy przełożyć na sitko i odcedzić. Po tym czasie przełożyć do rondelka i podgrzać tylko do momentu rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować bo straci swoje właściwości.