Udko indyka z pieczarkami w sosie warzywnym

Karol
Obiad
16.01.2019 9:57
Udko indyka z pieczarkami w sosie warzywnym

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Udko indyka z pieczarkami w sosie warzywnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Marchew kroimy w plasterki, cebulę w półplasterki, pieczarki obieramy i zostawiamy w całości, a ziemniaka również kroimy w plasterki lub jak duży to na półplasterki. Potrzebne składniki 1 udko (a raczej udo indyka) kilka małych pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 ziemniak 1/2 szklanki wina białego półwytrawnego lub wytrawnego 2 łyżki gęstej śmietany sól (mieszanka przypraw do drobiu, pieprz ziołowy) oliwa Indyk to bardzo szlachetne mięso, a takie udo indyka z pieczarkami w sosie warzywnym z dodatkiem wina to naprawdę uczta dla podniebienia. Gotowanie: 1 godz. 10 min. 5 from 1 vote Udko indyka z pieczarkami w sosie warzywnym Sposób wykonania Mięso oczyszczamy, dzielimy na części, nacieramy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą do drobiu, skrapiamy oliwą i zostawiamy na 2-3 godziny w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/udko-indyka-z-pieczarkami-w-sosie-warzywnym/