Surówka barowa z białej kapusty

Milena

Sałatki

10.01.2019 14:05

Surówka barowa z białej kapusty

Składniki na surówkę barową z białej kapusty: pół średniej główki białej kapusty spora marchew 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 12% łyżeczka octu jabłkowego sól do smaku Przygotowanie Kapustę drobno szatkujemy. Surówka barowa z białej kapusty, z marchewką, cebulą i ogórkami konserwowymi jest bardzo smaczna, chrupiąca i stanowi doskonały dodatek do obiadu. Jeśli chcecie pozbawić ją kalorii, zamiast majonezu i śmietany zastosujcie jogurt naturalny, choć moim zdaniem nieco straci wtedy na smaku. Zobacz inne przepisy na surówki z białej kapusty: Surówka jest prosta do zrobienia, choć trzeba się nieco pomęczyć, aby zetrzeć i poszatkować wszystkie warzywa.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2019/01/surowka-barowa-z-bialej-kapusty/