Ja nie do końca zastosowałam się do przepisu, następnym razem dam ciut większą warstwę jabłek;) 600 g jabłek 2 łyżki soku z cytryny około 2 łyżeczki cynamonu Biszkopt: 5 dużych jajek 80 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na cienkie plasterki. Skrapiamy je sokiem z cytryny i rozkładamy – jeden obok drugiego – na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce z wyposażenia piekarnika. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając szpatułką łączymy z masą jajeczną. Upieczone ciasto od razu przekładamy (papierem do pieczenia ku górze) na zwilżoną i oprószoną cukrem pudrem ściereczkę. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Jeśli lubicie takie proste ciasta z jabłkami, zachęcam do przygotowania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-23 minuty. Taka właśnie jest ta rolada z jabłkami.