SKŁADNIKI (na 2 blachy - ok. 60-70 szt) - 250 g mąki - 1/2 szklanki płynnego miodu - 50 g masła - 1 jajko - 1/2 łyżeczka sody - 1/2 opakowania przyprawy do ciasteczek korzennych - różności do zdobienia - lukier , posypki, orzechy, migdały, wiórki kokosowe, cukierki typu m&ms PRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. My dekorujemy własnoręcznie zrobionym lukrem, posypkami czekoladowymi, kokosowymi, migdałami itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszki wraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet w 1 dzień :) Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni.