Podzielić na 3 części i piec każdy placek w 200 st.C przez 20 min. Krem: - 1 szklanka mleka - 2 łyżki cukru - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 15 dag masła - sok z cytryny Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ciasto: - 50 dag mąki - 2 jajka - 10 dag masła - 4 łyżki płynnego miodu - 2 łyżeczki sody - 20- 25 dag cukru pudru - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Wymieszać. Polewa czekoladowa: - 150 g czekolady mlecznej bądź deserowej - 100 ml śmietany kremówki 30% Śmietanę razem z połamaną czekoladą podgrzewać na parze,aż powstanie gładka polewa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/12/brazylianka.html