Kruche babeczki z makiem i kokosem

Alina
Boże Narodzenie
13.12.2018 18:22
Kruche babeczki z makiem i kokosem

czubata łyżka jogurtu naturalnego - 1/4 szkl cukru pudru - 2 żółtka - szczypta soli - Masa makowa: - 150 g zmielonego maku - ok 150 ml mleka - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1,5 łyżki miodu - 15 g masła - 30 g orzechów włoskich - 30 g migdałów w płatkach - cukier do smaku - Beza kokosowa: - 2 białka - 100 g cukru - 100 g wiórków kokosowych Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i na wolnych obrotach zmiksować na jednolite ciasto. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: - Ciasto kruche: - 1,5 szkl mąki krupczatki - 1 szkl mąki kokosowej - 200 g masła zimnego - 1 Nie każdy mak jednakowo pochłania mleko, dlatego jeśli masa makowa będzie zbyt rzadka przełożyć na gęste sitko by odsączyć z nadmiaru płynu. Ciasto wyjąć uformować kulę owinąć folią spożywczą i włożyć na co najmniej 2 godziny do lodówki. Po napełnieniu foremek ubić zimne białka na sztywno następnie dalej miksując dosypywać porcjami cukier. Piec około 20-25 minut w 170 stopniach, aż góra będzie rumiana.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2018/12/kruche-babeczki-z-makiem-i-kokosem.html