Pierś kurczaka w cieście francuskim

Karol
Obiad
11.12.2018 15:42
Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka pieczarek 100 g tartego żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawa do drobiu szczypta papryki słodkiej sól (pieprz) 1 łyżka oliwy z oliwek Piersi z kurczaka dzielimy na pół i wkładamy do marynaty na minimum 1 godzinę. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy z obu stron na patelni na rozgrzanej oliwie. Ciasto nacinamy z dwóch brzegów do 1/3 szerokości co 2 cm, tworząc paski i otaczamy nimi kurczaka tak by lekko zachodziły na siebie. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pomysł na pierś kurczaka w cieście francuskim przesłała mi moja siostra Ania. Na tej samej patelni po zdjęciu kurczaka podsmażamy drobno pokrojone pieczarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/piers-kurczaka-w-ciescie-francuskim/