SOS Z BOROWIKÓW Mrożone prawdziwki najczęściej kupujemy już odpowiednio pocięte – nie trzeba z nimi nic robić, wystarczy grzyby rozmrozić na sicie i odcisnąć delikatnie z nadmiaru wody. Przed dodaniem do sosu warto je raz jeszcze porządnie odcisnąć na papierowych ręcznikach – im mniej wody w grzybach, tym więcej smaku w sosie. Rondelek przykrywamy nie do końca szczelnie pokrywką i dajemy się grzybom dusić we własnych sokach przez 7-8 minut na małym ogniu. Wsypujemy usiekaną na mgiełkę natkę pietruszki, całość mieszamy i odparowujemy bez przykrycia 1/3 -1/4 wlanej śmietanki – do zgęstnienia sosu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.karointhekitchen.com/ryby_i_owoce_morza/sandacz-w-borowikach-ryba-nie-tylko-na-wigilie/