Składniki: Ciasto: 2 margaryny (po 250 g) 2 margaryny (po 250 g) 7 łyżek kakao 14 łyżek wody 3 szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki tortowej 8 jaj 1 cukier waniliowy Bita śmietana: 600 g śmietanki 36% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru wydrylowane wiśnie z kompotu lub z nalewki wydrylowane wiśnie z kompotu lub z nalewki Sposób wykonania: Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewamy do momentu rozpuszczenia wszystkich składników. Z górnej części odkrawamy wyrośnięty wierzch i kruszymy go. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Z górnej części odkrawamy wyrośnięty wierzch i kruszymy go. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Bita śmietana: 600 g śmietanki 36% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę.