2 czubate łyżki mąki 2/3 szklanki cukru 8 łyżek mielonych orzechów włoskich 6 łyżek siekanych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 460 g masy kajmakowej 200 g masła 6 łyżek siekanych orzechów włoskich 100 g masła 6 łyżek cukru 5 łyżek kakao 3 łyżki mleka herbata do nasączenia ciasta Białka ubijamy na sztywną pianę. Przepis inspirowany zbiorami Siostry Anastazji 7 jajek 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 wafle tortowe 10 jajek 6 łyżek bułki tartej Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy wafel (w razie potrzeby docinamy) i wylewamy masę orzechową. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier, kakao i polewę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Cały czas miksując wsypujemy partiami cukier i dodajemy po jednym żółtku. Cały czas miksując partiami wsypujemy cukier i dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy bułkę tartą, mąkę, orzechy siekane oraz mielone i proszek do pieczenia. Na pierwszy blat orzechowy wykładamy połowę masy kajmakowej. Wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i orzechy.