Roladki z karkówki z szynką i szparagami - Pieczona karkówka z porem w sosie śmietanowym - Duszona karkówka w sosie z marchewką Duszona karkówka w sosie, składniki: - 1 kg plastrów karkówki - 4 cebule - 3 marchewki - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - 2 ząbki czosnku Umyte i osuszone mięso przekładamy do miski i mieszamy z solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Dodatkowo podrzucam nasze inne pomysły na przygotowanie karkówki: - Karkówka w sosie własnym - Pieczona karkówka w sosie pomidorowym - Po zdjęciu mięsa, na tej samej patelni podsmażamy posiekane w piórka cebule oraz pokrojony w drobną kostkę czosnek. Duszone mięso w sosie własnym lub z warzywami to klasyk gatunku a także ponowny powrót do wspomnień. Następnie przyprawione plastry karkówki obsmażamy na dużej patelni na złoty kolor z obu stron. Duszona karkówka w sosie z marchewką to nasz powrót do domowej klasycznej kuchni.