Fasolka po bretońsku

Anna
Obiad
03.12.2018 13:54
Fasolka po bretońsku

Składniki: - 500 g fasoli (Piękny Jaś) - 1 passata pomidorowa z ziołami i czosnkiem (Biedronka), - 1 większa czerwona cebula, - 6 pieczarek, - 2 długi kiełbasy podwawelskie (min. 95% mięsa), - kawałek boczku, - 3 ziarenka ziela angielskiego, - 3 liście laurowe, - majeranek, sól, pieprz, odrobina curry, ew. ketchup (do smaku zamiast cukru). Następnego dnia odcedzamy ją, zalewamy świeżą wodą tak ok. 10 cm nad fasolą, dodajemy łyżkę soli, 3 ziarenka ziela angielskiego, kilka liści laurowych. Do fasolki dodajemy cebulę i pieczarki, zalewamy passatą, mieszamy, podgrzewamy i doprawiamy do smaku curry, sól, pieprz, majeranek. Cebulkę kroimy w kostkę dusimy do miękkości na oleju, pod koniec dodajemy pieczarki pocięte w plasterki. Następnie odcedzamy wodę zostawiamy tylko odrobinę (reszty nie wylewamy może się przydać do rozcieńczenia fasolki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2018/12/fasolka-po-bretonsku.html