Składniki: 250 g makaronu spaghetti 300 g surowych krewetek 2 łyżki oliwy z oliwek 4-5 ząbków czosnku 100 g masła 200 ml białego wytrawnego wina 10 pomidorków koktajlowych skórka otarta z 1 cytryny Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na owoce morza i przygotowuję wtedy krewetki z czosnkiem i natką pietruszki. Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki to jeden z klasyków które warto znać. Idealnie sprawdza się jako danie na romantyczną kolację, lub jeżeli taka jak ja z Bogusią lubicie sobie czasem dogodzić, tak bez okazji. Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki nie sprawią problemu, nawet największemu kuchennemu laikowi. ½ pęczka natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zapraszam do zapoznania się z najlepszym przepisem na krewetki. Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki. Podrzucam błyskawiczny przepis na jedne z moich ulubionych owoców morza. Zakochałem się w krewetkach wiele lat temu, na wakacjach w Chorwacji. Na stronie znajdziecie również dość pokaźny zbiór przepisów na bazie owoców morza.