Składniki 3 jajka 150 g brązowego cukru 180 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 duże gruszki (400 g )plus jedna do dekoracji) 20 g płynnego miodu 40 g oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 ml wody Wlać ciasto ułożyć plasterki gruszki na wierzchu i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 45 minut do tzw suchego patyczka. Może skusicie się na kawałeczek słodkości, a może sami upieczecie i podzielicie się swoją opinią w komentarzach. Zapraszam na jesienne ciasto z gruszkami. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu. Gruszki obrać i pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/11/ciasto-czekoladowe-z-gruszkami.html