SKŁADNIKI 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu 2 kg jabłek 150 g zimnego masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mąkę przesiewamy i mieszamy z kaszą manną, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Składniki dzielimy na trzy równe części. 2. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Mąkę przesiewamy i mieszamy z kaszą manną, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Łączymy z cynamonem i dzielimy na dwie równe części. Łączymy z cynamonem i dzielimy na dwie równe części. 4. Masło kroimy w cienkie plastry i rozkładamy równomiernie na wierzchu ciasta. 4. Masło kroimy w cienkie plastry i rozkładamy równomiernie na wierzchu ciasta. Do formy wsypujemy naprzemiennie mąkę wymieszaną z suchymi składnikami i tarte jabłka. Do formy wsypujemy naprzemiennie mąkę wymieszaną z suchymi składnikami i tarte jabłka.