Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Monika
Przekąski
13.11.2018 15:30
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Składniki: - Płat ciasta francuskiego - Pieczarki 30 dag - Ser żółty 10 dag - Por biała część kawałek ok 10 dag - Masło łyżka - Pietruszka natka łyżka - sól - pieprz - jajko - sezam Przygotowanie: Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/11/paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z.html