Składniki: 2 szklanki ryżu preparowanego 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżeczki wiórków kokosowych Helio 3 pełne łyżki miodu (u mnie płynny wielokwiatowy) 2 pełne łyżki rodzynek Helio 2 łyżki płatków migdałowych ciemne kakao Przygotowanie: Do rondelka dodajemy miód i masło orzechowe. U mnie mini keksówka (ale polecam Wam ciut szersze foremki, wówczas krajankę będzie można pokroić na coś na kształt batoników, kostek itd). Używając innej foremki lub np. plastikowego pudełka wyłożonego papierem do pieczenia możecie przygotować niższą krajankę, którą pokroicie w batony, małe kwadraty itd. Orzechowa krajanka bez pieczenia Prosta, pyszna krajanka dla wielbicieli masła orzechowego i deserów bez pieczenia. Masę przekładamy do jednorazowej foremki do pieczenia lub innego pojemniczka wyłożonego papierem do pieczenia. Foremkę wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny lub na krócej do zamrażalnika. Rondelek stawiamy na małym ogniu, mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji (składniki powinny się ładnie połączyć).