Ciasto jogurtowe z owocami (wiśniami) 3 jajka szklanka cukru brązowego 2 szklanki mąki mieszanej (miks białej i razowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia kubek 350 g jogurtu waniliowego 120 g masła roztopionego owoce (wiśnie w żelu, wiśnie świeże, jabłka, czereśnie, borówki) W przypadku jabłek ścieranych na tarce zostają one na wierzchu ciasta i jest ryzyko, że nie przykryte nam się przypalą na termoobiegu. Ja chyba najczęściej robię je z moimi domowymi wiśniami w żelu (patrz tutaj) bo jest przepyszne :) Owoce takie jak wiśnie czy borówki wpadają nam do ciasta i możemy piec ciasto na termoobiegu. Możemy użyć również świeżych owoców np. borówek leśnych lub amerykańskich, czereśni pozbawionych pestek, świeżych wydrylowanych wiśni, rabarbaru lub tartych jabłek. Masło krótko roztapiamy na małej patelni lub w rondelku aby nie nabrało zbyt dużej temperatury. Jest pyszne i możemy użyć do niego owoców wedle uznania: tych, które najbardziej lubimy lub tych, które akurat posiadamy :) Dziś proponuję proste, ucierane ciasto na bazie jogurtu z owocami sezonowymi.