Biszkopt, warstwa orzechowa i dwie masy, czyli ciasto jak popularny wafelek Knoppers, znakomite na spotkania rodzinne, ze znajomymi i święta 7 jajek 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek 1 i 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 350 g masła czekoladowego Nutella 1/3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka w proszku 200 g masła 100 g masła 6 łyżek cukru 5 łyżek kakao 3 łyżki mleka Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło dokładnie miksujemy i dodajemy na przemian małymi porcjami po łyżce mleko i mleko w proszku. 200 g masła ucieramy na puch i partiami dodajemy masło czekoladowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier, kakao i polewę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Cały czas miksując wsypujemy partiami cukier i dodajemy po jednym żółtku. Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy masę czekoladową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 30 min. Wsypujemy orzechy, mąkę ziemniaczaną, pszenną, proszek do pieczenia i mieszamy łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 30 min.