Barszcz czerwony z botwinki ze świeżą kolendrą botwinka 1 marchewka 1 pietruszka pól małego selera pół laski kiełbasy cebula łyżka masła klarowanego 3 -4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego szczypta pieprzu ziołowego świeża kolendra sól, pieprz opcjonalnie ryż, ziemniaki, fasola biała z puszki Barszcz czerwony z botwinki ze świeżą kolendrą Barszcz czerwony z botwinki ze świeżą kolendrą Barszcz czerwony z botwinki ze świeżą kolendrą Na targu pojawiła się już botwinka więc możemy ugotować sobie barszczyk. Ja w tamtym roku tak zrobiłam, aby w zimie móc się cieszyć jej smakiem. W tym czasie obieramy warzywa (marchewkę, pietruszkę i selera) i kroimy w kostkę. Do zupy możemy na końcu dodać białą fasolę z puszki. Na zeszkloną cebulkę wrzucamy pokrojona w kostkę kiełbasę i podsmażamy. Wodę możemy zagotować w czajniku i wlewamy gorącą do naszego garnka. Botwinkę dokładnie wymyłam, pokroiłam i zamroziłam porcje w specjalnych woreczkach do mrożenia.