Pufki (knedle serowe z owocami)

Agnieszka
Obiad
07.11.2018 17:03
Pufki (knedle serowe z owocami)

Pufki (knedle serowe z owocami) 500 g sera białego 3 żółtka 6 łyżek mąki szczypta soli truskawki lub śliwki (świeże lub mrożone) masło (2-3 łyżki) cukier (do smaku) opcjonalnie: bułka tarta, wiśnie w konfiturze z masłem i cukrem z masłem, bułką tartą i cukrem z wiśniami konfiturze Pufki (knedle serowe z owocami) Pufki (knedle serowe z owocami) Pufki (knedle serowe z owocami) Pufki to mój ulubiony obiad z dzieciństwa. Odcedzone pufki polewamy masłem (z bułką lub bez) i posypujemy cukrem. Nie są to typowe knedle, gdyż w składzie nie ma w ogóle ziemniaków. Ciasto to w głównej mierze ser biały z dodatkiem mąki i żółtek. Nazwa pufki z pewnością nie jest fachowym określeniem tego dania. Na każdy krążek nakładamy po 2 truskawki lub po jednej śliwce bez pestki. Z ciasta formujemy rulon i dzielimy na 6 krążków. Tworzymy kule z owocem w środku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2018/05/pufki-knedle-serowe-z-owocami.html