Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem

Agnieszka
Obiad
06.11.2018 16:41
Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem

Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem makaron łazanki (opakowanie 400-500 g) średnia główka kapusty 500 g pieczarek 200 g boczku sól, pieprz Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem Łazanki to kolejne danie po krokietach, które uważałam za trudne do wykonania, a wcale takie nie jest. Kapustę przygotowujemy tak samo jak na krokiety Szatkujemy ją w robocie kuchennym na takim nożyku jak w tradycyjnej szatkownicy. W tym czasie kroimy w kosteczkę boczek i smażymy na większej patelni. Ugotowany makaron możemy pomieszać z dwoma łyżkami oleju rzepakowego aby się nie posklejał. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy się zrumieni dorzucamy pieczarki przeciśnięte przez takie urządzenie jak poniżej na zdjęciu. Dodałam natomiast boczek pokrojony w kosteczkę dla lepszego, wyrazistego smaku :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2018/11/azanki-z-kapusta-grzybami-i-boczkiem.html