Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem makaron łazanki (opakowanie 400-500 g) średnia główka kapusty 500 g pieczarek 200 g boczku sól, pieprz Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem Łazanki z kapustą, grzybami i boczkiem Łazanki to kolejne danie po krokietach, które uważałam za trudne do wykonania, a wcale takie nie jest. Kapustę przygotowujemy tak samo jak na krokiety Szatkujemy ją w robocie kuchennym na takim nożyku jak w tradycyjnej szatkownicy. W tym czasie kroimy w kosteczkę boczek i smażymy na większej patelni. Ugotowany makaron możemy pomieszać z dwoma łyżkami oleju rzepakowego aby się nie posklejał. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy się zrumieni dorzucamy pieczarki przeciśnięte przez takie urządzenie jak poniżej na zdjęciu. Dodałam natomiast boczek pokrojony w kosteczkę dla lepszego, wyrazistego smaku :)