Szarlotka ucierana

Nawoja
Ciasta
06.11.2018 14:37
Szarlotka ucierana

mąki pszennej tortowej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki prażonych jabłek (z ok. 4-5 jabłek) Ciągle ucierając dodawać po 1 jajku i po pół łyżki mąki ziemniaczanej. cukru pudru - 2 jajka (w temp. pokojowej, wyjęte z lodówki min. 4h przed przygotowaniem) - 1 szkl. Szarlotka ucierana (składniki na tortownicę o średnicy 20cm) szklanka = 250ml - 125 g miękkiego masła - 1/2 szkl. Puszyste jak chmurka ciasto, a w nim zatopiony lekki mus jabłkowy. Zmniajszamy obroty miksera, ale nadal miksując, wsypujemy przesianą mąkę pszenną z proszkiem. 3/4 ciasta przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/11/szarlotka-ucierana.html